Centrum Beter Zien
Jules Moretuslei 370-372, 2610 Wilrijk
alle dagen van 9 tot 12 en van 14 tot 18, behalve op zaterdagnamiddag, zon- en feestdagen
ook op afspraak, telefoon 03 827 62 82U kan bij ons zowel terecht voor een eenvoudige brilaanpassing als voor een volledige optometrische analyse. Uw garantie: niet tevreden = gratis nieuwe glazen.
De oogmeting beperkt zich niet tot het vaststellen van de benodigde brilcorrectie, maar omvat de gehele analyse van het visueel systeem (het zien).
 • meting van de gezichtsscherpte
 • meting van de refractieafwijking: bijziendheid, verziendheid, astigmatisme, leesklacht, ...
 • de samenwerking tussen beide ogen
 • verborgen fouten (zoals latente verziendheid, verborgen scheelzien, ...)
 • dieptezicht en kleurenzicht
 • het samengaan van scherp zien en enkelvoudig zien
 • prognose voor het verdere verloop, mogelijkheden tot verbetering
Na de oogmeting stellen we u de verschillende mogelijkheden voor om aan uw probleem tegemoet te komen: een bril, oefeningen, contactlenzen, vergrotend hulpmiddel (bij low vision), ...
Kiest u voor een bril of contactlenzen, dan bieden wij u steeds de volgende garantie: als bril en lenzen niet het gewenste resultaat opleveren als gevolg van een foute meting of interpretatie van onzentwege, doen wij de meting gratis over en ontvangt u eveneens gratis nieuwe glazen of lenzen. Uw goed zien is immers onze eerste zorg.


U kiest vrij uit meer dan zeshonderd monturen in alle prijscategorieën vanaf € 70. Kwaliteits- en modecollecties van diverse merken:

Versace, Armani, Vogue, Moschino, Iceberg, Paco Rabanne, Aigle, la Roche, Longchamp, Oxibis, Kookaï, Kipling, Zeiss, Morel, Moschino, Gigli, Tommy Hilfiger, Karavan, Dorotennis, Le coq sportif, Genesis, Vuarnet, Bollé, ...

Wij centreren, monteren en herstellen alle brillen in eigen atelier, ook wanneer ze niet bij ons aangekocht werden.Wij bepalen voor u de juiste sterkte, kromming, diameter en afvlakking. Wij leren u de lenzen inzetten en uithalen en onderhouden. Wij verzorgen eveneens al de nacontroles. U krijgt één of meerdere weken proeftijd zonder aankoopverplichting. Het bijwerken, polijsten, opmeten en intensief reinigen gebeurt in eigen labo. Ook alle onderhoudsproducten kan u uiteraard bij ons verkrijgen. Onze medewerkers hebben al meer dan 25 jaar ervaring met het aanpassen en bewerken van contactlenzen.Voor mensen die niet meer met een gewone bril geholpen kunnen worden wegens maculadegeneratie, cataract of andere oogletsels gaan wij op zoek naar het best aangepaste en meest comfortabele optische hulpmiddel: telescoopbril, microscoopbril en loepbril, vergrootglas, videovergroter, TV-loep, handkijker, leeslat en diesmeer.
Wij bieden ook technische systemen aan zoals dradentellers, uurwerkmakersloepen en dergelijke.Uw optometrist is Johan Hoet.
Als sinds 1971 staat hij in het vak. Hij studeerde te Brussel (optiek), Parijs (contactlensaanpassing) en Londen (optometrie). Later gaf hij ook zes jaar lang les in de vakken optometrie en contactlensaanpassing. Hij is actief als les- en voordrachtgever doorheen het ganse land. Zijn bijzondere aandacht gaat uit naar de holistische benadering van de mens. Deze visie bekijkt de mens als een totaal wezen (lichaam, ziel en geest), een wezen dat bovendien een leven lang in voortdurende ontwikkeling is. Een visueel probleem is niet uitsluitend een last die men moet kwijtraken, maar nodigt eveneens uit om iets te ondernemen op vlak van de groei naar meer menszijn.

In ons centrum is een agentschap van Lapperre gevestigd. U kunt bij ons terecht voor:

 • uitmeten van uw gehoor;
 • aankoop en onderhoud van alle hoortoestellen;
 • batterijen, onderhoudsprodukten, toebehoren;
 • FM en communicatiesystemen;

U wordt onthaald en begeleid door een professionele audicien. Vraag uw gratis gehoortest aan en/of laat uw huidig hoortoestel gratis uittesten na afspraak.


Meer info: www.lapperre.be


nachtlenzen

slapen met lenzen om overdag terug scherp te
kunnen zien zonder hulpmiddelen !

wat zijn Reduc-nachtlenzen?
  Reduc-lenzen zijn een bepaalde soort contactlenzen waarbij bijziendheid tot 3 (soms tot 5) dioptrie verminderd kan worden. Lichte bijziendheid kan dus helemaal verdwijnen. Voorwaarde is wel dat de lenzen zéér goed aangepast moeten worden en dit vraagt in het begin een goede opvolging: u moet dus enkele keren meer op controle komen dan bij een gewone lensaanpassing. De lenzen die hiervoor gebruikt worden zijn harde, hoog zuurstofdoorlatende lenzen. Zij voelen in het begin iets meer aan dan zachte lenzen, maar ze zitten beter dan de klassieke harde lenzen. Als ze goed aangepast zijn, went u er snel aan. Deze lenzen zijn veiliger dan de klassieke harde en zachte lenzen. De Reduc-nachtlenzen gaan veel langer mee (3 tot 5 jaar) en zijn eenvoudig in onderhoud, daarom zijn ze op langere termijn de goedkoopste lenzen die er bestaan. Er zijn nog geen Reduc-lenzen voor verziendheid (plus lenzen) en presbyopen (leesbrillen).

hoe snel verbeteren de ogen ?
  Reeds na enkele dagen merkt u het al: na het uitnemen van de lenzen ziet u scherper dan voorheen ! Als de bijziendheid helemaal verdwenen is, hoeft u de lenzen nog maar enkele uren per dag te dragen om het verkregen resultaat te behouden. In plaats van de lenzen dan overdag te dragen kan dit evengoed ’s nachts geschieden en dan kunt u de hele dag zonder lenzen of bril scherp zien. Mensen die het dragen va lenzen al gewoon zijn kunnen ook vanaf het begin starten met het ’s nachts dragen van de lenzen, het verbeteringsproces gaat dan sneller. Omdat het afvlakkingsproces omkeerbaar is – we werken met de ‘veerkracht’ van het hoornvlies – moet u wel iedere nacht opnieuw de lenzen inzetten. Naarmate het hoornvlies stijver wordt (met het ouder worden) kan men later al eens een nacht overslaan en toch twee dagen goed blijven zien.

hoe veilig is deze techniek ?
  In tegenstelling tot oogoperaties die dienen om de bijziendheid te verminderen (laser en krasjes), beschadigen de Reduc-nachtlenzen het oog helemaal niet. Ze laten de ogen helemaal intact en laten géén lidtekens na. Het opmeten van het hoornvlies en het opvolgen van de afvlakking wordt met een speciaal daartoe ontworpen apparaat gedaan: de cornea-topograaf. U kunt op het scherm zelf meekijken hoe de afvlakking gebeurt. In het geval dat de afvlakking niet regelmatig verloopt of u om de een of andere reden niet meer verder wenst te proberen, laat u de lenzen gewoon uit en de ogen komen terug in hun oorspronkelijk stand. De Reduc-techniek is de meest veilige manier om bijziendheid te verminderen of zelfs helemaal weg te krijgen.

nieuw ?
  Het idee achter de Reduc-techniek is niet nieuw. Het modeleren van het hoornvlies door middel van contactlenzen doen wij al 30 jaar, maar is met de nachtlenzen meer in de publiciteit gekomen. Ze is ook bekend onder de naam: orthokeratologie. In het begin konden we de bijziendheid slechts met 1 of 1,5 dioptrie doen verminderen. Het nieuwe aan de Reduc-nachtlenzen is de uiterst veilige manier waarop de afvlakking bekomen wordt door middel van de vergrote draagrand.

en de prijs ?
  De aanpassing van Reduc-nachtlenzen is wel iets duurder dan de gewone lensaanpassing. De prijs van de lenzen schommelt tussen de 125 en 170 euro per lens, de aanpassing kost tussen de 100 en 250 euro naargelang de aangewende techniek. U kunt de lenzen eerst uitproberen gedurende enkele weken zonder aankoopverplichting. Als de bijziendheid niet afneemt volgens uw verwachtingen mag u de lenzen gewoon teruggeven, u betaalt dan enkel voor de reeds genoten bezoeken (opmeting, proefpassing, aanleren van manipulaties, controles). De prijsstelling is doorzichtig opgebouwd: aparte prijs voor de lenzen, en aparte prijs voor de aanpassing. Wij vragen géén 'ontwikkelingsvergoeding', géén maandelijkse of jaarlijkse betalingen, géén onderhoudscontracten. U betaalt alléén wat u krijgt. Telefoneer ons voor de juiste prijs.

wie zijn wij ?
  Ons aanpascentrum heeft meer dan 25 jaar ervaring met het aanpassen en bewerken van contactlenzen. Naast deze speciale lenzen passen wij ook alle andere lenstypes aan: hard en zacht, wegwerplenzen, maatwerklenzen, slaaplenzen, keratoconus-lenzen, torische en dubbelzichtlenzen, kleurlenzen, enz ... U kunt bij ons ook terecht voor alle oogmetingen, brillen, zien-oefeningen en hulpmiddelen voor slechtzienden (zien-vermindering wegens ziektes). De Reduc-techniek is uitermate geschikt voor kinderen en jongvolwassenen bij wie de kans nog groot is dat ze ieder jaar zwaardere brillenglazen nodig hebben.

Oogmeting
Brillen
Contactlenzen
Nachtlenzen
Vergrotingssystemen
Uw optometrist
Hoorapparaten
bvba
BTW BE 0413.839.315