Last van je ogen na teveel schermtijd?

Voor gameliefhebbers is het spelen van online videogames een hobby. Ze spelen videowedstrijden wanneer ze vrije tijd hebben, of als er speciale gelegenheden zijn. Maar voor gameverslaafden is het spelen van videowedstrijden voor hen meer een hobby, omdat ze deze activiteit in hun dagelijkse routines hebben opgenomen.

Online spellen is niet slecht. In feite is dit een geweldige recreatieve activiteit. Dit is ook een geweldige hechtingsactiviteit wanneer u bij uw familie en leeftijdsgenoten bent. Videogamen is ook educatief, en het kan zelfs je denk- en besluitvormingsvaardigheden versnellen, evenals je alertheid. Wanneer deze activiteit echter niet kan worden gecontroleerd, zal het uiteindelijk een slechte activiteit worden.

Gamen is schadelijk voor mensen die hun fascinatie voor games niet kunnen bedwingen. Dit probleem wordt meestal ervaren door gameverslaafden. Deze mensen zijn degenen die zichzelf niet kunnen beheersen bij het vaak spelen van video-play-offs. Ze hebben de neiging om deze activiteit een deel van hun leven te maken. Daarom denken ze dat ze geen dag kunnen leven zonder deze activiteit te doen.

Verslaving aan online videogames is buitengewoon rampzalig. Verslaving kan de dagelijkse activiteiten van een persoon beïnvloeden. Verslaving is een dwangmatig gedrag dat kan worden ontwikkeld wanneer een persoon extreem gefascineerd raakt door een bepaald ding of bepaalde activiteit. Dit kan worden beschouwd als een psychische stoornis omdat het een primaire, chronische aandoening is die wordt gekenmerkt door veranderde controle bij het gebruik van een bepaald psychoactief en/of gedrag.

Verslaving voor gamen wordt meestal gezien bij kinderen en tieners, omdat dit de stadia zijn waarin hun verbeeldingskracht actief is, maar ze hebben nog steeds moeite om de werkelijkheid van de verbeelding te onderscheiden omdat hun geest niet volwassen genoeg is. Als ze verslaafd zijn aan videomatches, kunnen ze meer bezig zijn, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden vernietigd door mensen om hen heen. Dit is de reden waarom gameverslaafden gemakkelijk mensen van dezelfde leeftijd kunnen beïnvloeden.

Gameverslaafden lopen ook risico op geweld, vooral wanneer ze verslaafd zijn aan gewelddadige games. Ook gaan videowedstrijden gepaard met competities, dus verslaafden zullen de neiging hebben een competitief karakter te ontwikkelen. Een competitieve houding is goed voor een individu, maar wanneer deze houding ongepast wordt getoond, kan dit een grote bron van problemen zijn. Verslaafden aan het spelen van video-play-offs slaan meestal lessen over om hun verlangen naar videowedstrijden te bevredigen. Verslaving is ook schadelijk voor de gezondheid, omdat de meeste gameverslaafden eraan gewend zijn maaltijden over te slaan, omdat ze tijdens het spelen altijd vergeten te eten.

Verslaving voor videogames kan worden beschouwd als normaal gedrag voor kinderen en tieners. Het is prima om de kinderen gameverslaving te laten ervaren om terugval in latere levensfasen te voorkomen. Dit gedrag moet echter goed worden gecontroleerd en beheerd om verdere negatieve gevolgen te voorkomen. Het belangrijkste beheer voor gameverslaafden is begeleiding van hun ouders, of van die mensen die ouder zijn dan zij.