Slecht zicht en een 3d bril bij de bioscoop

Ga je tickets kopen voor de film? Maar twijfel je over je gezichtveld omdat het een 3d film is? Lees dan snel verder

Zoals met elke nieuwe technologie die we in het verleden hebben geïntroduceerd, probeert elke fabrikant zijn versie op de markt op te leggen om de standaard te worden. Met 3D-brillen is dat niet zo anders dan Betamax en VHS in hun beginstadium. Tegenwoordig worden met 3D-brillen de strijdlijnen getrokken tussen actieve en passieve 3D-brillen. Verschillende tv-fabrikanten hebben gekozen voor een van de twee soorten brillen en hebben hun 3D-televisies compatibel gemaakt met hun versie.

Het eerste type 3D-bril dat te koop is, is passief en is gemaakt met circulair gepolariseerde lenzen die op hun beurt het 3D-effect creëren. Dit is koepel door middel van een speciaal aangepast scherm.
Deze bril is relatief goedkoop en vereist geen batterijen en geen onderhoud. Ze kunnen gemakkelijk worden gebruikt voor het bekijken van films in uw thuisbioscoop en voor 3D-televisieprogramma’s.

Het andere type 3D-bril dat te koop is, is een actieve 3D-bril, die zijn 3D-effect creëert door middel van luiken in de lenzen die beelden met zeer hoge snelheden tussen elk oog afwisselen. Deze bril heeft batterijen nodig en is duurder dan de passieve tegenhangers. Deze bril kan alleen worden gebruikt voor de specifieke tv-fabrikanten 3D-televisie en er is geen compatibiliteit met andere merken televisies.

Beide soorten brillen hebben hun positieve en negatieve eigenschappen. TV-fabrikanten moeten nauwer samenwerken om een ​​duidelijke industriestandaard vast te stellen, zoals bij andere nieuwe technologie is gebeurd. Natuurlijk is er het andere gezichtspunt waarin een huishouden dat een 3D-televisie koopt, een bril speciaal voor die televisie zal kopen en waarschijnlijk niet met zijn 3D-bril naar vrienden of buren zal gaan die mogelijk een ander merk 3D-televisie hebben. Waardoor het minder belangrijk is, aangezien 3D-brillen worden gekocht om thuis van te genieten.

Zelfs al zijn de actieve 3D-brillen die te koop zijn duurder dan hun passieve tegenhangers. Ze bieden een betere kijkervaring vanwege de technologie en gaan langer mee omdat ze meestal van betere materialen zijn gemaakt. Welk type 3D-bril je kiest, hangt af van je uiteindelijke gebruik en je voorkeuren. We zien misschien geen industriestandaard in 3D-brillen die te koop zijn, omdat het, zoals ik eerder al zei, geen dringend probleem is. Als u een Panasonic 3D-televisie bezit, wilt u hoogstwaarschijnlijk de Panasonic 3D-bril kopen die voor die televisie te koop is. Dus degenen die wachten op het vaststellen van normen, kunnen lang wachten en al het plezier missen gedurende die tijd.