Wat zijn de voordelen van zwemluiers kopen?

Je gaat lekker met je kind naar een zwembad, je kind moet alleen nog wel een luier om. Dit is lastig omdat normale luiers eigenlijk niet zo goed tegen water kunnen. Je kan moeilijk je kind geen luier om doen want dan komt alles in het water terecht. Je kan wel van tevoren zwemluiers kopen. Door zwemluiers kopen zorg je ervoor dat jij en je baby gewoon kunnen zwemmen zonder ergens last van te hebben. Je baby doet hun behoeftes niet in het water en de luier blijft leger dan wanneer je een normale luier in het water zou doen.

Hoe werkt een zwemluier?

Een zwemluier werkt eigenlijk best simpel. Het is gewoon een normale luier met een paar aanpassingen. Een normale luier heeft absorberend materiaal aan de binnenkant om al het vocht op te vangen van de baby. Het concept is hetzelfde als wat maandverband maar dan past er een stuk meer in omdat het de bedoeling is dat een baby hun behoeften in de luier doet. Zwemluiers kopen brengt een verschil met zich mee. Het verschil met een zwemluier is dat de buitenkant van de luier gemaakt is van een niet absorberend materiaal. Ook lijkt de luier meer op een broekje zodat het beter geïsoleerd kan worden.

Wanneer moet je zwemluiers kopen?

Nu kan je je afvragen, wanneer moet ik wel, en wanneer moet ik niet zwemluiers kopen? Het verschil met wanneer je wel en geen zwemluiers kopen moet is simpel. Stel je gaat met je baby naar de zee, maar het maakt je niet uit of delen van je kind hun plas en poep in de zee komt. Dan kan je een normale luier bij je kind aandoen. Stel je gaat naar een zwembad dan kan je beter wel een zwemluier aandoen bij je baby. Het grote verschil komt neer op hygiëne. Een zwemluier houdt de fijne deeltjes weg van het water wat buiten de luier is, terwijl het best makkelijk uit een normale luier gaat.

Welke soorten zwemluiers zijn er?

Er zijn maar een paar verschillende soorten zwemluiers. Met het zwemluiers kopen is het alleen wel handig om het verschil te weten. Als je het verschil niet weet heb je snel dat je het verkeerde product in handen hebt. Als eerste heb je wasbare zwemluiers. Deze luiers kan je in de was doen als je er klaar mee bent en zo kan je die steeds weer hergebruiken. Het werkt gewoon zoals elke andere zwemluier dus je hoeft je geen zorgen te maken dat er iets misgaat. Stel je kind heeft gepoept in de luier kan je dat eruit halen met het inlegvel. De wegwerpbare werkt gewoon als een normale luier. Ook al kan je dan kiezen uit 2 manieren van vastmaken. Met plakstrips of met een elastische rand.

Waarom zwemluiers kopen?

Zwemluiers kopen is toch handiger als je met je kind gaat zwemmen zoals je net hebt kunnen lezen. Als het al niet verplicht is, is het wel zo hygiënisch om te doen. Dit kan in een zwembad zijn, maar ook gewoon in een meer of in de zee. Er zijn zelfs wasbare luiers voor als je meer op de natuur let, of als je dat gewoon fijner vindt. Je baby zal geen last hebben van de luier omdat het niet veel anders voelt dan een gewone luier.